اسپیکر ip و اجزای آن
اسپیکر ip پخش کننده صدا می باشد. این دستگاه با اجزای مکانیکی که دارد انرژی الکتریکی را به صوتی تبدیل می نماید. اسپیکر که با نام بلندگو هم شناخته شده است به چند قسمت تقسیم می شود. اجزای بلندگو عبارتند از:
۱– قسمت مکانیکی:
این قسمت از صفحه مخروطی و سیستم تعلیق تشکیل شده است. صفحه مخروطی به همراه سیم پیچ با هم حرکت می کنند.
۲– قسمت الکترومغناطیس:
این قسمت از هسته، سیم پیچ و آهنربا ساخته شده است.
۳– قسمت آکوستیک:
این قسمت در واقع محفظه یا فضایی جهت هوا می باشد که بلندگو آن را جابهجا می کند.
در این مقاله در مورد اسپیکر ip و انواع آن به صورت کامل و جامع توضیح خواهیم داد. استفاده از این اسپیکر ها یکی از راهکارهای مؤثر برای تامین نمودن نیازهای صوتی در قسمت های مختلف مشاغل به حساب می آیند. با به کار گرفتن این تجهیزات پیشرفته ip می توان فایل های صوتی را به صورت زمانبندی شده، برای اعلان عمومی و یا پیجینگ در سازمان ها مورد استفاده قرار داد. هر کدام از اسپیکر ها با توجه به شکل ظاهری خود کارکردهای متفاوتی هم دارند. برای انتخاب اسپیکر مورد نیاز خود باید با تمامی مدل های آن آشنا شده و بعد یک مدل را با توجه به تناسب بین خصوصیات آنها و نیازتان انتخاب نمایید.
انواع اسپیکر ip
اسپیکر ها به دو گروه آنالوگ و تحت شبکه بر اساس شیوه انتقال صدا تقسیم می شوند. سیستم آنالوگ قدیمی شده است و دیگر کاربرد آنچنانی ندارد، امروزه بیشتر منظور از اسپیکر همین مدل تحت شبکه می باشد. اسپیکر ip خودش هم در انواع مختلف ساخته می شود و می توان بر طبق ویژگی های مختلف آن را دسته بندی نمود. مکان استقرار بلندگو در کارکرد آن خیلی تأثیر دارد. در ادامه چگونگی دسته بندی ها را بیان می کنیم.
۱– دسته بندی اسپیکر ip بر طبق نوع تکنولوژی ساخت که عبارتند از:
اسپیکر های دینامیک یا پویا
اسپیکر های الکترواستاتیک
اسپیکر های مغناطیسی تخت
اسپیکر مدل شیپوری
اسپیکر مدل ساب ووفر
۲– دومین نوع دسته بندی اسپیکر ip بر طبق خاصیت رسانایی انجام می شود، که عبارتند از:
اسپیکر های بی سیم
اسپیکر های کابلی
۴– اسپیکر تحت شبکه بر طبق ظاهر و شکل نصب آن به چند مدل تقسیم می شوند که عبارتند از:
اسپیکر سقفی
اسپیکر ستونی
اسپیکر شیپوری
تمامی اسپیکر های تحت شبکه می توانند اهمی یا ولتی باشند. بعضی از انواع اسپیکر ها که رایج می باشند را در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد. مهمترین نوع دسته بندی بر طبق شکل ظاهری می باشد، این نوع دسته بندی مکان آنها را هم تعیین می کند.
اسپیکر تحت شبکه
از اسپیکر ip در سیستم پیجینگ تحت شبکه استفاده می شود. تمامی اجزای سیستم پیجینگ تحت شبکه، به صورت ip می باشند. اسپیکر های تحت شبکه از بلندگو های اهمی استفاده می کنند. این اسپیکر ها دارای یک برد الکترونیکی می باشند که آمپلی فایر داخلی دارد، به آمپلی فایر مستقل نیازی نیست. این بلندگو ها حداکثر ۳۰ وات توان دارند. این اسپیکر ها می توانند به میکروفون های تحت شبکه وصل شوند. اسپیکر های تحت شبکه دارای تنوع بسیار بالایی در تولید می باشند.
اسپیکر سقفی ip
توان اسپیکر ip باید متناسب با ارتفاع آن باشد. در ارتفاع پایین سه متر از اسپیکر هایی با توان ۵ تا ۱۰ وات استفاده می کنند. در مکان هایی مانند سالن ها که ارتفاع بیشتر از ۳ متر است از بلندگو با توان ۱۵ و ۲۰ ولت استفاده می شود. اگر ارتفاع برای این بلندگو ها در نظر گرفته نشود صدایی که شنیده می شود آزار دهنده خواهد بود. این بلندگو ها مساحتی از ۲۰ تا ۶۰ متر را تحت پوشش قرار می دهند. هر دو بلندگو باید با ۸ تا ۱۰ متر با هم فاصله داشته باشند. بلندگو های سقفی تحت شبکه برای نصب در سقف های کاذب مناسب هستند. این بلندگو ها دارای آمپلی فایر داخلی هستند و از تولید نویز و اکو در هنگام پخش صدا جلوگیری می کنند.
اسپیکر ip ستونی
اسپیکر ip ستونی در دو مدل Outdoor و Indoor ساخته و عرضه می شوند و از آنها معمولاً برای محیط های وسیع و شلوغ استفاده می کنند. این بلندگو ها در محیط های شلوغ که محیط نویز بالایی دارد و محل عبور و مرور افراد زیادی می باشند، عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. در این محیط ها می توان از بلندگو های ستونی با تعداد بالا و توان کمتر استفاده کرد، به این صورت ملایمت موسیقی و صداهایی که پخش می شوند بیشتر خواهد شد. بلندگو های ستونی مساحتی بین ۵۰ تا ۱۵۰ متر را پوشش می دهند. این بلندگو ها بین ۱۰ تا ۱۵ متر می توانند از هم فاصله داشته باشند. بلندگو های ستونی روی دیوار و ستون ها نصب می شوند. بلندگو های ستونی ساختاری ساده و ضد آب دارند، این بلندگو ها نویز و اکو را حذف می کنند و با همه مرکز تلفن های تحت شبکه سازگار می باشند.
اسپیکر ip شیپوری
اسپیکر ip شیپوری SIP برای فضا های باز همراه با نویز بسیار کارایی دارد. این بلندگو ها به راحتی صداهای تولیدی در درایور را افزایش داده و کیفیت آنها را بالا می برند. شکل شیپوری این بلندگو ها به پخش کردن صدا در فضای بیشتر و وسیع تر کمک می کند. قسمت باریک بلندگو را گلو و قسمت بزرگتر و پهن آن را دهانه می گویند. این اسپیکر ها توانی حدود سه برابر سایر بلندگو ها در پرتاب صدا دارند. اما صدایی که از آنها خارج می شود معمولا گوش خراش می باشد. در محیط هایی مثل کارخانه ها که سر و صدا خیلی زیاد است استفاده از این اسپیکر ها گزینه مناسبی می باشد. بعضی از این بلندگو ها با فایبرگلاس ساخته شده اند و برای استفاده در محیط های مرطوب مناسب می باشند. بلندگو های شیپوری ضد آب و مناسب استفاده در سوله ها و محیط های بیرون هستند. این اسپیکر های شیپوری را می توان روی دکل ها و ستون ها نصب کرد.
مزایای استفاده از اسپیکر های ip
اسپیکر ip مزایای زیادی دارد که میزان کارکرد آن را در مکان های مختلف بالا برده است. تعدادی از این مزایا عبارتند از:
۱– با این دستگاه برای پخش کردن صداهای مختلف می توان برنامه ریزی و زمان بندی کرد.
۲– برقرار کردن ارتباطات صوتی با کیفیت و عالی.
۳– ساده کردن عملیات پیج کردن افراد و کارکنان در سازمان ها و مکان های مختلف از مزایای اسپیکر ip است.
۴– پخش کردن هشدار های مهمی مانند: خطر آتش سوزی، زلزله، هشدار جهت تخلیه کردن مکان ها و ... همگی با این اسپیکر ها انجام می شوند.
۵– با این سیستم ها مدیریت می تواند به راحتی به کنترل بهتر و مناسب کسب و کار بپردازد.
۶– این اسپیکر ip توانایی اتصال به تمامی وسایل دیجیتال را دارد.
۷– با این وسیله می توان به بازیابی خودکار سیستم و جلوگیری از اتلاف وقت پرداخت.
عملکرد اسپیکر های ip
اسپیکر ip همراه با سایر تجهیزات سیستم پیجینگ تحت شبکه به انتقال صدا می پردازد. این اسپیکر ها به شبکه هایی مانند LAN و WAN متصل شده و نیاز به استفاده از کابل کشی های قدیم نمی باشد. با این سیستم صوتی می توان صدا را با کیفیت بهتر، رساتر و در فاصله ای دورتر پخش نمود. هر اسپیکر تحت شبکه سیستم مخصوص به خود را دارد و در هر بلندگو می توان صدا را کنترل کرد. اسپیکر های تحت شبکه صدایی بسیار با کیفیت را از خود پخش می کنند. اسپیکر ها با توجه به مکانی که قرار می گیرند، صدایی با شدت و کیفیت متفاوت از خود ارائه می دهند. این اسپیکر ها چون تحت شبکه می باشند بیشترین درصد مربوط به کیفیت را نصیب خود کرده اند.
نکات مهم در خرید اسپیکر های تحت شبکه
هنگام خرید اسپیکر تحت شبکه باید به نکات خیلی زیادی توجه نمود که بعضی از آنها را در این قسمت از مقاله بیان می کنیم. این اسپیکر ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارند. قبل از خرید باید نوع اسپیکر مورد نیاز خود را تعیین کنید. بعد از انتخاب نوع باید مکان نصب آن را هم مشخص نمایید. در انتخاب مکان باید به نوع بلندگو هم توجه کرد، مثلاً برای بلندگو های سقفی ارتفاع را هم در نظر بگیرید. بعد از این دو گزینه به توان بلندگو باید توجه کرد. بعضی مواقع بهتر است از توان پایین با تعداد بالا از بلندگو ها استفاده کنید. در تمامی این نکات که بسته به موقعیت و مکان نصب بلند گو می باشند، باید دقت نمود.
برند اسپیکر ها هم در نحوه پخش صدا و میزان کیفیت آن مهم می باشد. فروشگاه های زیادی اقدام به ارائه این تجهیزات نموده اند، اما برای اطمینان خاطر باید از فروشگاه های معتبر این خرید ها را انجام دهید. سایت فروشگاه سریر ویپ یکی از بهترین گزینه ها جهت خرید تجهیزات مورد نظر می باشد. این سایت وسایل مورد نیاز را با بهترین قیمت همراه با ضمانت نامه اصالت و سلامت کالا به مشتریان ارائه می دهد. با مراجعه به این سایت می توانید از خصوصیات هر کدام از تجهیزات با خبر شده و با توجه به بودجه خود اقدام به خرید کنید.